Nový olympijský šport, flag futbal, zapúšťa svoje korene už aj na Slovensku. V nedeľu sa na ihrisku STU v Bratislave predstavili tie najlepšie tímy v juniorských kategóriách do 12 a do 15 rokov.

Cesta k Slovenskému poháru v kategórii U12

Oba semifinálové zápasy priniesli jasnú dominanciu favoritov zo základnej časti, kde Trnava Bulldogs jasne zdolali Bratislavu Monarchs 48:0 a v druhom zápase Nitra Knights rovnako potvrdili úlohu favorita a postúpili jasne na úkor Istropolis Invincibles 27:7.

V súboji o 3. miesto si tak zmerali sily dva bratislavské tímy. Tento súboj priniesol niekoľko pekných momentov, kde sa v závere pokúsili Invincibles o obrat avšak v rozhodujúcej chvíli sa im nepodaril premeniť kľúčový štvrtý down a odnášajú si tak prehru nad Bratislava Monarchs v pomere 23:18.

Finálový zápas priniesol ofenzívnu prestrelku, v ktorej ťahali za kratší koniec hráči Trnava Bulldogs. Nitra Knights sa podarilo potvrdiť prvú priečku zo základnej časti a po víťazstve 27:18 tak zaslúžene získať Slovenský pohár.

Najužitočnejším hráčom jesenného pohára sa stal hráč Nitra Knights Marek Mazúch.

Cesta k Slovenskému poháru v kategórii U15

Podobne ako v mladšej kategórií sa semifinálových zápasoch presadili tímy z popredných priečok základnej časti. Bratislava Monarchs dominovali nad Žilina Warriors so skóre 24:7. Nitra Knights taktiež nenechali nič na náhodu a jednoznačne zdolali Trnavu Bulldogs 33:0.

Súboj o tretie miesto priniesol vyrovnaný zápas, na ktorého konci sa tešili hráči Žilina Warriors. Ich radosť bola o to väčšia, keď sa im podarilo zdolať Trnavu Bulldogs 18:12 iba s piatimi hráčmi na súpiske a ukázali tak, že „Warriors“ majú v názve právom.

Vo finále si zmerali sily dlhoroční rivali Nitra Knights a Bratislava Monarchs. Úvod zápasu bol vyrovnaný, ale väčšiu chuť po víťazstve ukázali hráči Nitra Knights, ktorým sa podarilo zlomiť zápas vo svoj prospech a zdolať tak svojho súpera 46:20.

Cenu najužitočnejšieho hráča Slovenského pohára v kategórií U15 si odniesol hráč Nitra Knights Maximilian Molnár.

Záver

Systémová práca s mládežou priniesla Nitre Knights zaslúžené víťazstvá v oboch juniorských kategóriách. Gratulujeme. Finálový turnaj Slovenského pohára vo flag futbale nám ukázal rastúcu výkonnosť našich najmladších „flagistov“ a už teraz sme zvedaví s akou formou prídu na jar. Za podporu turnaja ďakujeme Bratislavkému samosprávnemu kraju.