Slovenský pohár vo flag futbale dosiahol svoj vrchol v nedávnom finálovom turnaji, ktorý priniesol vzrušujúce súboje. V kategórii dospelých si zmerali svoje sily Istropolis Invincibles I, Trnava Bulldogs, Žilina Warriors a Istropolis Invincibles II.

Dramatické súboje na ceste k víťazstvu

Stúpajúca výkonnosť jednotlivých tímov v priebehu základnej časti a formát súťaže, kde sa o víťazovi rozhodne až v záverečnom turnaji, naznačoval, že cesta k Slovenskému poháru nebude jednoduchá. Už v prvom zápase, kde sa favorit súťaže Istropolis Invicibles I stretol v semifinále so Žilina Warriors priniesol väčšiu drámu, než by si suverénny víťaz základnej časti prial. Avšak v najťažších momentoch sa Invincibles mohli spoľahnúť na skalopevnú obranu a po defenzívnom touchdowne sa im podarilo zvíťaziť 15:7.

O druhú finálovú miestenku sa pobili Trnava Bulldogs a Istropolis Invincibles II. Sen Invincibles o jednofarebnom finále však „bulldoci” prekazili, keď vo vyrovnanom semifinále zdolali Invincibles II 13:6.

Porazený semifinalista, Invincibles II, si však napravili chuť hneď v ďalšom súboji o 3. miesto a zdolali Žilina Warriors jednoznačne 23:0. 

Začiatok finálového zápasu bol vyrovnaný a najmä obe obrany excelovali. Oba tímy sa držali na rozdiel jediného touchdownu a o víťazovi Slovenského pohára sa tak rozhodlo až v závere zápasu, keď sa najužitočnejšiemi hráčovi celej súťaže – Milanovi Balážovi z Istropolis Invincibles podarilo dlhým behom zaskočiť obranu Bulldogs a skórovať rozhodujúci touchdown cez pol ihriska (20:7). Aj tento moment prispel k tomu, že si z rúk predstaviteľov Slovenskej asociácie amerického futbalu prevzal ocenenie MVP Slovenského pohára.

Záver

Finálový turnaj Slovenského pohára vo flag futbale priniesol nie len vysokú hernú kvalitu, ale aj nadštandardnú úroveň organizácie, ktorá bola možná aj vďaka podpore Bratislavského samosprávneho kraja. Istropolis Invincibles I si odnášajú zaslúžený titul, ale všetci účastníci turnaja si zaslúžia uznanie za svoje úsilie a bojovné výkony na ihrisku.