Na pôde Slovenskej antidopingovej agentúry (SADA) v Bratislave sa v stredu 15. augusta stretli riaditeľka Antidopingovej agentúry SR (SADA) Žaneta Csáderová a zástupcovia SAAF (Juraj Sopkuliak a Milan Múdry), aby podpísali spoločné Memorandum o partnerstve.

Obe strany sa dohodli na pravidelnom kontakte a aktívnej vzájomnej spolupráci už v nasledujúcom období. Podpis memoranda bol vyústením dvojstranných rokovaní medzi predstaviteľmi oboch subjektov a je logickým vyústením rovnakých myšlienok a princípov v športe.

Základnými piliermi dokumentu sú najmä spolupráca pri zabezpečovaní vzdelávania o antidopingu medzi športovcami SAAF a šírenie a rozvíjanie myšlienok vzájomnej spolupráce medzi odbornú i laickú verejnosť. Súbežne s tým sa obe strany zaviazali podporovať prezentáciu myšlienok čistého športu a dodržiavania pravidiel fair play. Cieľom memoranda, ako aj všetkých aktivít vyplývajúcich z neho, je pritom podpora aktivít v oblasti výchovy, vzdelávania a výmeny informácií v oblasti stratégie boja proti dopingu v športe. „Podpísanie Memoranda o partnerstve je pre nás logickým krokom. Ochrana zdravia hráčov a princípov fair play je priorita. Spolupráca so SADA nám umožni rozšíriť možnosť vzdelávania v oblasti športovej výživy a ochrany vlastného zdravia vo fáze prevencie,“ uviedol po podpise memoranda viceprezident SAAF Juraj Sopkuliak.