Po metodike určenej učiteľom 2.stupňa ZŠ a SŠ sa dočkali aj učitelia najmladších školákov, teda 1.stupňa ZŠ. Projekt „Hraj flag futbal“ rozširuje pôsobnosť aj na mladších školákov a Slovenská asociácia amerického futbalu pri tejto príležitosti vydáva 2.diel Príručky pre učiteľov telesnej výchovy atrénerov. 

Učitelia telesnej výchovy, vďaka zapojeniu do projektu máte možnosť zakomponovať flag futbal do svojho vyučovacieho procesu. Kompletná metodika vás prevedie celým športom, od základnej terminológie, cez pravidlá až po pohybové cvičenia a herné situácie. A prečo pridať flag do osnov telesnej výchovy? Získate možnosť vložiť do výučby nový prvok, ktorý ozvláštni hodinu telocviku. Do bežnej hodiny telesnej výchovy pridáte bezkontaktnú loptovú hru, ktorá u detí posilňuje rýchlosť, pružnosť, vytrvalosť ale aj základy taktického myslenia. Hlavne sa to všetko deje zábavnou formou. Navyše na tento šport nepotrebujete žiadne špeciálne náradie či náčinie. Lopta na americký futbal, sada flag futbalových opaskov akužele sú všetko čo potrebujete. Počas tejto aktivity si viete prispôsobiť ihrisko v závislosti od veľkosti telocvične či inej plochy, kde sa odohráva hodina a od počtu hráčov. 

V prípade, že sa chcete dozvedieť viac alebo do projektu zapojiť, neváhajte vyplniť krátky dotazník na https://saaf.sk/chcem-zacat/flag-futbal/ alebo nás kontaktovať na mailovej adrese flag@saaf.sk