V nedeľu 19. septembra sa odohral tretí turnaj v rámci SFL 7, ktorý tentokrát hostila Žilina. Tá je domovom Warriors, ktorí privítali nitrianskych Knights a Cassoviu Steelers. Pre Nitru to boli posledné zápasy v súťaži a zvládli ich, rovnako ako tie predošlé, dotiahnuť do víťazného konca.

Najbližší turnaj – info tu

Nitra nielenže zvíťazila v oboch dueloch, ale nedovolila súperom skórovať ani jediný bod. Nad domácou Žilinou zvíťazili 20:0 a tréner Bútora bol s výkonom svojich zverencov spokojný. So svojim náprotivkom trénerom Warriors Jánom Polákom sa zhodli, že zlomovým momentom zápasu bolo nešťastné zranenie quaterbacka domácich. Tí museli následne prejsť na iný štýl útoku, ktorý síce na Nitru nestačil, no pomohol Warriors zdolať súpera z Košíc v pomere 55:6. Steelers, ktorí budú domácim tímom v nasledujúcom kole, podľahli aj Nitre a to v pomere 38:0.

Ján Polák poznamenal, že vzhľadom na zranenie quaterbacka je s turnajom spokojný a Žilina bude mať ambíciu potvrdiť druhé miesto v lige. Predbehli ich iba nezdolaný Knights, ktorí ukončili svoje pôsobenie v lige s bilanciou 6 zápasov, 6 výhier a iba 6 inkasovaných bodov. Nitra udržala súperov útok na nule v piatich zápasoch a útok taktiež nezaostával, čo Knights dostalo na prvú priečku tabuľky.

V poslednom turnaji bude mať o čo hrať aj Cassovia Steelers. Tím z Košíc síce nedokázal zvíťaziť, no podľa ich trénera Ondreja Draveckého výsledok dobre neodráža výkon, ktorí podali. Zatiaľ sa nachádzajú na tretej priečke, no nič nemajú isté a chuť si budú chcieť napraviť práve na domácom ihrisku v 4. kole SFL 7. O tom sa viac dozviete v našom preview.

Výsledky kola v Žiline:

Autor: Kristián Beňuška / foto: Tomáš Kozel