Druhé kolo SFL 7 sa odohrá v sobotu 28. Augusta na ihrisku Technickej Akadémie vo Zvolene.

Najväčším favoritom je po prvom kole Nitra Knights, ktorá naposledy doma dominovala ako v útoku, tak aj v obrane. Obrana Nitry dovolila zvolenským Patriots iba 36 yardov a aj vďaka celý turnaj skvele hrajúcemu Lorinczovi, ktorý viedol nitriansky útok, dokázali Zvolen zdolať v pomere 18:6.

Domáci tím však bude chcieť získať prvé víťazstvo v lige a hnať dopredu ich bude aj výhoda domáceho ihriska. Tieto faktory budú mať vplyv iba ak Patriots dokážu rozhýbať svoj útok. V Nitre skórovali len 14 bodov, zatiaľ čo obrana ich inkasovala 42. Do úvahy treba brať aj faktor únavy z dvoch po sebe nasledujúcich zápasov. Tentokrát bude Zvolen ako organizátor od neho odbremenený a oddych medzi zápasmi im môže výrazne pomôcť.

V roku 2021 sa prvý krát predstaví na našich trávnikoch Cassovia Steelers. Oceliari z Košíc v prvom kole sledovali výkony svojich súperov spoza čiary, čo im dáva miernu výhodu a možnosť lepšej taktickej prípravy. Ich ambície sú vysoké a nám len ostáva dúfať, že budú jedným z tímov, ktorý dokáže zastaviť víťazné ťaženie Knights.

Toľko však k papierovým predpokladom. Rozhodne sa až na ihrisku a vy toho môžete byť svedkami. Stačí iba prísť v sobotu 28. augusta na ihrisko Technickej Akadémie vo Zvolene. Turnaj začína podobne ako v Nitre o 11-tej hodine. V mene Slovenskej asociácie amerického futbalu (SAAF) Vás srdečne pozývame.

Rozpis zápasov:

11:00 ZVOLEN Patriots – NITRA Knights

12:00 NITRA Knights – CASSOVIA Steelers

13:00 ZVOLEN Patriots – CASSOVIA Steelers

Link na udalosť na Facebooku: https://fb.me/e/JpweFBiL

Autor: Kristián Beňuška, SAAF