V sobotu, 21. 08. 2021, sa odohralo prvé kolo nového ročníka Slovenskej ligy v americkom futbale SLF 7. V tomto súťažnom ročníku spolu súperia 4 tímy, ktoré sa proti sebe postavia v jednotlivých turnajom.

O pripravenosti tímov, ich motivácii a nálade v kabíne sme Vás už informovali v tomto článku. Prvý turnaj v Nitre ukázal, či sú tímy schopné uspieť a byť kvalitnou konkurenciou pre svojich súperov. V prvom zápase sa proti sebe postavili domáci Nitrania proti Patriots zo Zvolena. Zvolen dokázal svojmu súperovi konkurovať len v prvom polčase a nakoniec sa z výhry tešili domáci v pomere 18:6. Zápas s výkopom o 11:00 tak znamenal prvú výhru a prvé body pre Nitra Knights.

Domáci predviedli vyrovnanú hru vzduchom aj po zemi, kde si pripísali kombinovaných 158 jardov. Naopak obrana Knights dovolila Patriots iba minimálny posunu po ihrisku (36 jardov), o ktorý sa postarali najmä Titurus a Donoval svojou priebojnosťou.

O 12:00 sa proti sebe postavili dva tímy, ktoré pred začiatkom sezóny bojovali s nedostatkom hráčov a aj absenciou kvalitnej prípravy. Domáci tím Zvolen Patriots nastúpili proti Žilina Warriors. Nie len nižší počet hráčov, ale aj druhý zápas v rýchlom slede sa na výkone Patriots značne odzrkadlili. Svojmu súperovi podľahli 8:24 a po zápase sa nechali počuť:

Po viac ako roku sa teda aj Žilina tešila z prvého bodového zápisu v tejto sezóne.

Warriors po rokoch priniesli zmenu a na poste quarterbacka dostal šancu mladý žilinský odchovanec Samuel Dobiš. Celkovo dobrý výkon útoku zatienil iba moment, keď stratili loptu 4 jardy od vlastneh endzone. Ponúknutú príležitosť Patriots využili a dostali sa do skorého vedenia 6:0. Od tohto momentu však obrana Warriors zatiahla oponu a nepustila Patriots absolutne k ničomu.

Posledný sobotný zápas tak znamenal súboj medzi víťaznými tímami. Nitra Knights nastúpila o 13:00 proti Žilina Warriors. Výborne naladený hráči Nitry nastúpili v domácom prostredí proti mierne znevýhodnenému súperovi, ktorý podobne ako Patriots, nastúpili na druhý zápas po sebe. Bojovný výkon žilinčanom nestačil a nakoniec podľahli Knights bez bodového zápisu v pomere 12:0.

Útok Warriors narazil na zdatnejšieho súpera ako v predchádzajúcom zápase a nedarilo sa presadiť ani vzduchom ani po zemi. Defenziva Knights dovolila iba 67 kombinovaných jardov a 0 TD. Na druhej strane Warriora nedokázali nájsť recept na výborné hrajúceho Michala Lorincza, ktory prihral na oba TD a keď to nešlo vzduchom tak získaval jardy nohami. Lorincz bol právom vyhlásený za najužitočnejšieho hráča turnaja.

Každý tím si dokázal vypracovať viaceré sľubné príležitosti na skórovanie, no nie vždy ich dokázal pretaviť aj do zisku bodov. Suverénny vstup Nitra Knights okomentoval HC Boris Bútora:

Hráči Žiliny Warriors svoj cieľ splnili na 50%. Jedno víťazstvo a jedna prehra pre nich znamená momentálne druhé miesto po prvom kole SFL7.

Sezóna sa teda rozbehla naplno a my Vás pozývame na ďalší sobotný deň plný amerického futbalu. Najbližšie kolo sa uskutoční v sobotu, 28. 08. 2021 na ihrisku Zvolen Patriots za účasti Nitra Knights, Cassovia Steelers a domácich Zvolen Patriots. Výkop prvého zápasu je naplánovaný na 11:00 v priestoroch Technickej akadémie Zvolen a domáci sa v ňom pokúsia oplatiť prehru výborne rozbehnutej Nitre Knights.

11:00 – Zvolen Patriots vs Nitra Knights

12:00 – Nitra Knights vs Cassovia Steelers

13:00 – Zvolen Patriots vs Cassovia Steelers

Zdroj a autor: Peter Német, foto: Peter Pargac